Outdoor Living

outdoor living

gent 2010

JUMA architects kreeg de opdracht om een overdekte buitenruimte toe te voegen aan een bestaande woning. Een bestaand volume werd eerst verwijderd om vervolgens een luifel te voorzien dat deel uitmaakt van een veel ruimer buitenconcept.
De luifel krijgt een zwevend effect door het aantal steunpunten tot een minimum te beperken, zo wordt er een open hoek gecreëerd die voor een panoramisch zicht op het weelderige omliggende groen zorgt.
De lange tuinmuur laat de bestaande woning groter lijken, mede doordat deze in hetzelfde materiaal is opgetrokken als de woning.
De ingewerkte verwarmers en de houthaard zorgen het hele jaar door voor een aangenaam comfortgevoel. Onder de luifel is ook voldoende plaats voorzien om overdekt te kunnen bbq’en. Zo werd er rekening gehouden met de afmetingen van de bbq die de bouwheer reeds gekocht had.

Op het behoud van de betonnen kuip na, werd ook het zwembad volledig vernieuwd. Het overdekte terras en het hoger gelegen zwembad zijn met elkaar verbonden door een diagonaal lopend pad wat zorgt voor extra dynamiek. De bevloering werd vernieuwd. Qua materialen werd er geopteerd voor de klassieke kleiklinkers en tegeltjes in blauwe hardsteen. Dat zorgt voor harmonie tussen de klassieke bestaande woning en de strakke vormgeving van het overdekte terras.

Foto's © Verne

Outdoor Living
Outdoor Living
Outdoor Living
Outdoor Living
Outdoor Living
Outdoor Living
Outdoor Living