Penthouse O

penthouse o

gent 2016

Deze nieuwe penthouse werd op plan gekocht van een projectontwikkelaar. De opdrachtgever kwam naar JUMA met de vraag om het gehele interieur dat initieel was ingetekend, opnieuw te ontwerpen. Door de volledige nieuwe indeling wijzigden ook de gevels waardoor JUMA ook mee de architectuur heeft vormgegeven.

In de plaats van twee slaapkamers moesten er drie worden voorzien op dezelfde oppervlakte zonder het verdere programma te veranderen of in te boeten aan ruimtelijkheid. JUMA ging op zoek naar de meest logische indeling en kwam tot een ontwerp met functionele looplijnen om de beschikbare oppervlakte optimaal te benutten. Tussen de zithoek en de keuken met eetplaats werd een centraal blok voorzien waarin langs de kant van de leefruimte een gashaard is ingewerkt en aan de andere kant de kooknis werd ondergebracht. 

 

Tussen beide elementen werd een berging bedacht dichtbij de keuken. Naast het centrale blok verspringt het volume om plaats te bieden aan een bureau. Het lage meubel in de zithoek herbergt de TV en begeleidt je op zachte wijze naar de nachthal.

Een bijkomende vraag was om de lift rechtstreeks te laten uitkomen in de penthouse zelf en niet in een gemeenschappelijke inkomhal. Wanneer de liftdeuren opengaan word je hierdoor onmiddellijk omarmt door een huiselijke sfeer die mede wordt bepaald door de warme uitstraling van de donkere parket in Hongaarse punt. De dubbel beglaasde deur tussen de inkom en leefruimte is brandwerend om te voldoen aan de voorschriften en laat daarnaast het natuurlijke licht toe tot diep in de kern zodat het binnenkomen in een donkere ruimte wordt vermeden. Het vaste meubilair is afgewerkt in een lichte fineer van lariks en constrasteert mooi met de donkere, karaktervolle vloer.

Foto's © Cafeine

Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O
Penthouse O