Project 419

project 419

gent 2011

De verbouwing van een 90m² groot appartement anno 1974 had tot doel een grote ruimtelijkheid te creëren met een loftgevoel tot gevolg. In het verleden beschikte het appartement over een reeks donkere, aaneengeschakelde ruimtes. De keuken en inkomhal werden daarom volledig opengemaakt en gaan over in een ruime living met haard. De grote raampartijen laten veel lichtinval toe en dragen bij tot een zeer aangename beleving van de leefruimte en keuken. Om die frisheid nog meer te optimaliseren is er gekozen voor een voornamelijk wit interieur. De wanden werden wit geschilderd en ook voor de gordijnen, stores en keuken is JUMA resoluut voor wit gegaan. De vloerbekleding en het meubilair zorgen dan weer voor het contrast en kleur.
De eigenzinnige verlichtingsarmaturen aan de wand geven een speelse toets aan het geheel.

De badkamer met ligbad en glazen douchewand wordt optisch vergroot door een kamerbrede spiegel.

In de inkomhal werden er op maat ingebouwde kasten voorzien die als nieuwe volumes werden geïntegreerd in het ontwerp. Deze kasten doen enerzijds dienst als vestiaire en anderzijds als bergruimte voor het plaatsen van een wasmachine en droogkast.

De grondige renovatie zorgde voor een zo goed als nieuw appartement. De dekvloer of cementchape werd verwijderd waardoor het mogelijk werd om de volledige elektrische installatie en alle sanitaire leidingen te vernieuwen. De sanitaire toestellen zijn eveneens ‘spiksplinter’ nieuw en dragen bij tot een zeer hoog wooncomfort.

De decoratie werd gerealiseerd door JUMA architects.

Foto's © Thomas De Bruyne

Project 419
Project 419
Project 419
Project 419
Project 419
Project 419