Project C

project c

sint-martens-latem 2016

Voor het ontwerp van deze nieuwbouw woning kreeg JUMA de specifieke vraag om een compact maar toch leefbaar plan uit te werken. Dit resulteerde in een vrij kubusachtig volume dat wordt geanimeerd door te werken met een contrast in materialen.

Doordat de woning in de tweede bouwlijn is gelegen en er dus geen contact is met de straatkant, wou JUMA ervan profiteren om een visuele connectie te maken tussen de voortuin en de achtertuin. Dit gebeurt door middel van een robuuste  betonnen wand die vooraan vertrekt als tuinmuur en doorloopt naar binnen toe, langsheen de bureauhoek en de leefruimte, om terug buiten te eindigen parallel met het zwembad. Deze bijzondere wand wordt steeds begrensd door grote glaspartijen om het architecturale beeld te versterken en natuurlijk om dat belangrijke doorzicht te creëren.

 

 

De voorgeschreven bouwzone, met zijn vierkantige vorm, wordt volledig ingenomen door het gevraagde programma. Een garage met bijkeuken, een inkomhal met trap en lift (levenslang wonen) bevinden zich in het besloten gedeelte terwijl de zithoek, eetplaats en leefkeuken uitkijken op de tuin. Er is een ruim overdekt terras voorzien die met zijn luifel mee de architectuur gaat bepalen.

Verder is de woning volledig onderkelderd. Naast de functie van berging en technische ruimte is er in de kelder ook  een plaats om wijn te etaleren en een ontspanningsruimte met sauna ontworpen. Via een patio wordt er zelfs natuurlijk licht binnengetrokken tot in die ondergrondse ruimtes.

De verdieping herbergt op zijn beurt een klassieke indeling met 3 slaapkamers en 2 badkamers met dressing.

Project C