Project H

project h

zwijnaarde 2017

Dit project waarbij voornamelijk een nieuwe keuken en bijkeuken werden gerealiseerd, is een ingrijpendere verbouwing dan men op het eerste zicht zou vermoeden. Het volledige vloerpakket werd uitgebroken omdat de bestaande leidingen van deze woning uit de jaren ’80 dringend aan vervanging toe waren. De ramen werden vervangen door fijner en performanter schrijnwerk. Op verschillende plaatsen werden de bestaande raamopeningen zelfs groter gemaakt zodat ze tot aan de vloer zouden komen. Naast meer licht en uitzicht resulteert dit ook in een meer hedendaagse uistraling.

De bestaande keuken had een klassieke U-vorm. JUMA heeft die vervangen door een centraal eiland om meer openheid te creëren. Aan de ene kant van het kookeiland bevindt zicht de ontbijthoek en aan de andere kant de rest van de keuken.

 

Het kleurenpalet is heel sober en zacht gehouden met als uitschieter de wand in natuursteen waarin twee ultrafijne stalen legplanken werden verwerkt. De houten wand naast de eettafel zorgt voor een warm accent als tegenhanger voor de betonnen vloer.

Qua verlichting koos JUMA voor een elegant, klein zwart lichtarmatuur op rail omdat er geen mogelijkheid was om te werken met een vals plafond. De rails bieden veel flexibiliteit en gaan daarnaast ook visueel de looplijnen accentueren zodat ze ook een esthetische bijdrage hebben.  

De decoratie werd door JUMA architects grotendeels geselecteerd bij Piet Moodshop in Gent.

Foto's © Annick Vernimmen

Project H
Project H
Project H
Project H
Project H
Project H
Project H
Project H