Project JF

project jf

waasmunster 2013

Bij het ontwerp voor deze nieuw te bouwen half-open eengezinswoning bestond de grootste uitdaging erin om voldoende privacy en ruimte te creëren.

Het bijzondere perceel heeft een atypische driehoekige vorm waardoor de tuin zich aan de straatkant bevindt. Om inkijk te vermijden heeft JUMA een tuinmuur ontworpen, die in het verlengde van de voorgevel, langs de voorbouwlijn loopt. Deze muur zorgt dus voor de nodige privacy en gaat uiteindelijk over in het tuinhuis. De woning en de tuinberging vormen één architectonisch geheel doordat ze allebei over dezelfde vormentaal beschikken en uit hetzelfde materiaal zijn opgetrokken. Als bonus oogt de woning hierdoor ruimer dan ze eigenlijk is.

 

De zone die in de bouwvoorschriften was bestemd voor de garage werd ingeruild voor extra bewoonbare oppervlakte waarin de leefruimte en een bureau zijn ondergebracht.
Naast de gemene muur bevinden zich de berging en de traphal omdat deze secundaire functies de kans op burenhinder minimaliseren.
Verder laat het platte dak geen zolderruimte toe, waardoor er werd gekozen om de woning bijna volledig te onderkelderen.

Het lichtgrijze gevelmetselwerk werd dungemetseld in wildverband als tegengewicht voor de strakke belijning in de architectuur.

Project JF
Project JF
Project JF