Project R

project r

gent 2016

Dit project omvat het slopen van een bestaande eengezinswoning en het nieuw bouwen van een meergezinswoning met op het gelijkvloers een kantoorruimte en daarboven een studio en een duplex-appartement.

Het smalle maar erg diepe perceel bevindt zich in een stedelijke context waardoor de aansluiting met de aanpalende panden extra aandacht vereist.
Vrij uniek is dat de kantoorruimte op het gelijkvloers, via een beglaasde doorgang naast de binnenkoer, wordt verbonden met een aangrenzend gebouw waarin zich reeds kantoren bevinden.

De raampartijen aan de straatkant zijn afwisselend in de voor- en zijgevel gepositioneerd om een zekere dynamiek te bekomen.

 

 

 Ondanks de smalle voorgevel kan er via de achterliggende zijgevel toch veel natuurlijk licht binnengetrokken worden in de leefruimtes. Een spel van verticale raamopeningen moet hiervoor zorgen. De duplex beschikt bovendien over een inpandig terras.

Het lichtgrijze gevelmetselwerk wordt ter hoogte van de vloerpakketten verticaal geplaatst, wat resulteert in een verfijnd detail en een subtiele ritmiek in het gecreëerde volume.

In het te slopen pand is er één waardevolle houten balk terug te vinden en die zal gerecupereerd worden. In het nieuwe project wordt de mooie, verweerde balk geïntegreerd als decoratieve zitbank op de binnenkoer.

Project R
Project R
Project R